Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin

Administraţia de la Moscova l-a convocat, luni, pe ambasadorul american, John Sullivan, pentru a-i înmâna o notă de protest faţă de recentele afirmaţii ale preşedintelui SUA, Joseph Biden, la adresa omologului său rus, Vladimir Putin.

2697 afișări
Imaginea articolului Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin

Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin

"Luni, 21 martie, ambasadorul american, John Sullivan, a fost convocat la Ministerul rus de Externe şi i s-a înmânat o notă de protest în legătură cu recentele declaraţii inacceptabile făcute de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui Rusiei. Afirmaţiile preşedintelui SUA, nedemne de un demnitar de un asemenea nivel, împing relaţiile americano-ruse spre a fi întrerupte", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Monde.

Miercurea trecută, Joseph Biden a răspuns afirmativ la o întrebare a unui jurnalist dacă îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin "criminal de război". Ulterior, Joseph Biden a declarat, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Capitoliu, că Vladimir Putin este un "dictator criminal". Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că este de acord cu "opinia" exprimată de preşedintele SUA, Joseph Biden, privind comiterea de către Rusia a unor "crime de război" în Ucraina.

Preşedinţia Rusiei a reacţionat vehement la afirmaţiile liderului de la Casa Albă. "Considerăm inacceptabilă şi impardonabilă această retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au omorât sute de mii de oameni în întreaga lume", a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rusia,
sua,
putin,
biden

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici