Rusia ia în considerare impunerea de interdicţii de călătorie pentru mai mulţi politicieni americani

Autorităţile din Rusia iau în considerare interzicerea accesului în ţară mai multor politicieni americani, ca parte a răspunsului la sancţiunile impuse de către Statele Unite, a declarat vineri Serghei Ryabkov, ministrul rus de Externe, relatează Reuters.

443 afișări
Imaginea articolului Rusia ia în considerare impunerea de interdicţii de călătorie pentru mai mulţi politicieni americani

Rusia ia în considerare impunerea de interdicţii de călătorie pentru mai mulţi politicieni americani

Statele Unite vor impune Rusiei o nouă serie de sancţiuni în data de 27 august, care vor diminua accesul Rusiei la bunuri americane legate de securitatea naţională.

„Putem răspunde simetric, asimetric, sau putem mări lista politicienilor americani sancţionaţi”, a declarat Ryabkov.

„Chiar nu trebuie să fie un răspuns 100% în oglindă. Nu putem concura cu Statele Unite în sfera economică deoarece suntem în categorii diferite”, a adăugat ministrul.

Comentariile ministrului vin la o zi după ce consilierul prezidenţial american pentru Securitate Naţională, John Bolton, s-a întâlnit cu omologul său rus în Geneva.

De asemenea, Serghei Ryabkov, a declarat vineri că toate opţiunile sunt luate în considerare pentru stabilirea măsurilor de retorsiune împotriva sancţiunilor impuse de către Statele Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici