Rusia înăspreşte reglementările privind mobilizarea militară

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, pregăteşte înăsprirea legislaţiei privind mobilizarea militară, prin aprobarea de către Parlament a transmiterii ordinelor de convocare în format electronic.

719 afișări
Imaginea articolului Rusia înăspreşte reglementările privind mobilizarea militară

Rusia înăspreşte reglementările privind mobilizarea militară

Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului de la Moscova, a aprobat cu 395 de voturi pentru o lege care prevede transmiterea în format electronic a ordinelor de mobilizare a rezerviştilor, conform postului de televiziune BBC News. Un singur deputat s-a abţinut de la vot. Fiecare rezervist va primi ordinul de mobilizare în contul online dintr-un portal al statului rus.

Cetăţenii care nu vor răspunde ordinelor de convocare la unităţi vor fi vizaţi de o serie de restricţii. Permisele de conducere le vor fi suspendate, nu vor putea vinde proprietăţi şi nu vor putea părăsi Rusia.

Noile reglementări, care vor fi promulgate de preşedintele Vladimir Putin, au rolul de a face aproape imposibilă ignorarea ordinelor de mobilizare.

Preşedinţia Rusiei a negat că noile proceduri vor facilita suplimentarea numărului de rezervişti convocaţi pentru a fi trimişi în Ucraina. "Absolut deloc. Nu este vorba despre mobilizare, este vorba de înregistrarea militară. Nu va fi o nouă mobilizare", a afirmat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de postul de televiziune CNN.

Rusia a mobilizat până în octombrie 2022 aproximativ 300.000 de rezervişti pentru ofensiva din Ucraina. Însă oficiali din Occident cred că Moscova se confruntă cu lipsa militarilor antrenaţi. "Rusia a admis că ar avea nevoie de încă 400.000 de militari; nu este vorba doar despre conflictul din Ucraina, ci şi de crearea unor noi unităţi care să fie poziţionate la noua frontieră cu NATO, la frontiera Finlandei", a declarat un oficial occidental, sub protecţia anonimatului.

Rusia a anunţat suplimentarea capabilităţilor militare la frontiera cu Finlanda, ca reacţie la admiterea acestei ţări în Alianţa Nord-Atlantică.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici