Rusia, îngrijorată de planul Japoniei de a instala un sistem antibalistic american

Rusia este îngrijorată de planul Japoniei de a instala un sistem antibalistic american de tip Aegis în contextul ameninţărilor nord-coreene, afirmă Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe.

1467 afișări
Imaginea articolului Rusia, îngrijorată de planul Japoniei de a instala un sistem antibalistic american

Rusia, îngrijorată de planul Japoniei de a instala un sistem antibalistic american

"Monitorizăm cu atenţie modul în care avansează dialogul şi cooperarea alianţei între Statele Unite şi Japonia. Suntem preocupaţi", a declarat Serghei Riabkov, citat de site-ul agenţiei Tass.

"Există o serie de probleme pe care le-am semnalat omologilor noştri japonezi, deoarece unele aspecte ale relaţiilor de prietenie între Tokyo şi Washington afectează direct interesele Rusiei în materie de securitate. Mă refer la dezvoltarea cooperării în domeniul apărării antirachetă şi la perspectivele instalării unor sisteme Aegis de uz terestru în Japonia. Suntem foarte îngrijoraţi (...)", a insistat Riabkov.

Japonia analizează posibilitatea instalării unor sisteme antibalistice de tip Aegis pe fondul ameninţărilor balistice reprezentate de Coreea de Nord.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici