Rusia, îngrijorată de posibilitatea depozitării de armament în spaţiu

Rusia este îngrijorată de posibilitatea din ce în ce mai reală a transportării şi depozitării de armament în spaţiu, a declarat adjunctul ministrului de Externe rus, Serghei Riabkov, într-un interviu acordat agenţiei de presă rusă Tass.

2228 afișări
Imaginea articolului Rusia, îngrijorată de posibilitatea depozitării de armament în spaţiu

Rusia, îngrijorată de posibilitatea depozitării de armament în spaţiu

"Suntem alarmaţi din cauza posibilităţii din ce în ce mai reale ca armamentul să fie depozitat în spaţiu", a indicat Riabkov.

"Nu este vorba despre militarizarea spaţiului. Aş vrea să trasez o diferenţă între cele două. Multe ţări au folosit spaţiul şi încă îl folosesc pentru misiuni de comunicare şi securitate şi pentru a monitoriza ce se întâmplă în anumite părţi din lume", a precizat oficialul rus.

"Vom spune că nu este permis să mobilizezi armament în spaţiu. Cu alte cuvinte, arme care pot fi folosite pentru a ataca obiecte spaţiale care aparţin altor state sau pentru a ataca ţinte de pe Pământ direct din spaţiu", a explicat Riabkov.

Oficialul rus avertizează asupra concretizării din ce în ce mai reale a unei astfel de teorii. "Tehnologia evoluează şi o astfel de posibilitate devine din ce în ce mai reală", susţine adjunctul ministerului de Externe rus.

El a subliniat necesitatea plasării unei interdicţii în acest sens înainte de a fi prea târziu.

"Într-o situaţie în care nu există o astfel de restricţie este extrem de dificil să luăm în considerare reducerea numărului de arme nucleare în viitor. (Armele nucleare) au jucat un rol central în descurajarea oricărui potenţial agresor şi încă joacă şi astăzi acest rol", a indicat Riabkov.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici