Rusia instalează bariere cu „dinţi de dragon” pentru a încetini înaintarea forţelor ucrainene

  • Un număr mare de blocuri de beton sunt construite pentru a împiedica accesul vehiculelor militare în locuri cheie, afirmă Marea Britanie.
  • Rusia îşi intensifică eforturile de a construi obstacole pentru a încetini înaintarea forţelor ucrainene în locaţii cheie pe care le apără, inclusiv în jurul oraşului devastat Mariupol, a declarat Ministerul britanic al Apărării.
2666 afișări
Imaginea articolului Rusia instalează bariere cu „dinţi de dragon” pentru a încetini înaintarea forţelor ucrainene

FOTO Twitter

Serviciile de informaţii britanice au declarat marţi că armata ruşilor foloseşte două fabrici din Mariupol ocupat pentru a produce un număr mare de "dinţi de dragon" - blocuri piramidale de beton concepute pentru a încetini înaintarea vehiculelor militare.
 
Producţia şi amplasarea blocurilor împreună cu sârmă ghimpată şi mine este cel mai recent indiciu al modului în care forţele ruseşti în dificultate încearcă din ce în ce mai mult să treacă la un război mai defensiv, nu în ultimul rând pe frontul cheie din sudul Khersonului, pe malul estic al râului Dneiper.
 
„Dinţii dragonului au fost probabil instalaţi între Mariupol şi satul Nikolske; şi din nordul Mariupolului până în satul Staryi Krym. Mariupol face parte din "podul terestru" dintre Rusia şi Crimeea, o linie logistică cheie de comunicare. Dinţii dragonului au fost trimişi în plus pentru pregătirea fortificaţiilor defensive în Zaporizhzhia şi Kherson ocupate”, se arată în evaluarea serviciilor de informaţii. 
 
„Această activitate sugerează că Rusia face un efort semnificativ pentru a pregăti apărări în profunzime în spatele liniei lor actuale de front, probabil pentru a preveni orice avans rapid al Ucrainei în cazul unor pătrunderi”.
 
Grupul de reflecţie al Institutului pentru Studiul Războiului a remarcat, de asemenea, eforturile continue ale Rusiei de a-şi îmbunătăţi apărarea în sud. „Imaginile din satelit geolocalizate din 29 octombrie, 3 noiembrie şi 4 noiembrie arată liniile defensive ruseşti în Kakhovka, la 43 de mile (70 km) est de oraşul Kherson, Hola Prystan, la 5 mile sud-vest de oraşul Kherson, şi Ivanivka, la 37 de mile sud-vest de oraşul Kherson - toate acestea fiind situate pe malul estic al râului Dneiper”, a declarat Mick Ryan. 
 
Folosite de obicei împreună cu elemente naturale, barierele de obstacole sunt utilizate pentru a încetini şi bloca forţele inamice care se apropie şi pentru a le redirecţiona spre locaţii în care pot fi angajate, conform The Guardian. 
 
Desfăşurarea lor face parte din setul de instrumente al multor forţe armate, iar experţii subliniază că, pentru ca acestea să fie utile, este nevoie atât de o amplasare abilă a barierelor, cât şi de o observare eficientă şi de amplasarea unor sisteme de artilerie pentru a le păzi.
 
Generalul australian în retragere Mick Ryan a declarat că eforturile tot mai mari ale Rusiei de a amplasa bariere de obstacole ar putea reflecta atât nevoile militare, cât şi cele politice interne. 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici