Rusia interzice exportul de benzină pentru şase luni, începând de la 1 martie

Rusia a ordonat, marţi, interzicerea exportului de benzină, începând cu 1 martie, pentru o perioadă de şase luni, pentru a menţine preţurile stabile pe fondul creşterii cererii din partea consumatorilor şi a fermierilor, relatează Reuters.

1206 afișări
Imaginea articolului Rusia interzice exportul de benzină pentru şase luni, începând de la 1 martie

Rusia interzice exportul de benzină pentru şase luni, începând de la 1 martie

Interdicţia a fost raportată pentru prima dată de postul rusesc RBC şi a fost confirmată de o purtătoare de cuvânt a vicepremierului Alexander Novak, omul de încredere al preşedintelui Vladimir Putin din sectorul energetic al Rusiei, relevă sursa citată.

Postul RBC a citat o sursă neidentificată şi a declarat că prim-ministrul Mihail Mişustin a aprobat interdicţia, după ce Novak a propus-o într-o scrisoare datată 21 februarie. Potrivit Reuters, o a doua sursă a confirmat că decizia a fost luată, dar că decretul nu a fost încă emis.

,,Pentru a compensa cererea excesivă de produse petroliere, este necesar să se ia măsuri care să contribuie la stabilizarea preţurilor pe piaţa internă", a declarat Novak, citat de RBC în propunerea sa.

Nu este prima interdicţie de acest fel din partea Rusiei. Potrivit sursei citate, anul trecut, Rusia a interzis exporturile de benzină între septembrie şi noiembrie, pentru a face faţă preţurilor interne ridicate, dar şi a deficitului de resurse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici