Rusia îşi consolidează Flota militară de la Marea Neagră

Rusia va aloca peste 86 de miliarde de ruble (aproximativ 1,75 miliarde de euro), până în 2020, pentru dezvoltarea Flotei sale militare de la Marea Neagră, care va primi noi nave şi submarine, a anunţat marţi ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu.

6876 afișări
Imaginea articolului Rusia îşi consolidează Flota militară de la Marea Neagră

Rusia anunţă consolidarea Flotei militare de la Marea Neagră (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Vom crea anul acesta noi unităţi de apărarea antiaeriană şi de infanterie marină în bazele flotei noastre", a declarat ministrul, citat de agenţia Interfax.

"Flota de la Marea Neagră va primi anul acesta submarine noi şi nave de suprafaţă de ultimă generaţie", a adăugat el.

"Dezvoltarea Flotei de la Marea Neagră are loc în cadrul programului federal" prevăzut până în 2020, a precizat ministrul, potrivit RIA Novosti.

"Finanţarea totală a programului este de 86,7 miliarde de ruble", adică aproximativ 1,75 miliarde de euro, a mai declarat Şoigu.

Ministrul rus al Apărării a anunţat că o navă de patrulare şi două nave de debarcare s-au alăturat deja flotei ruse cu baza în Crimeea, Peninsula ucraineană a cărei anexare de către Rusia, în martie, a fost denunţată de către occidentali.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici