Rusia lansează atacuri mortale în toată Ucraina după vizita lui Xi Jinping

  • Xi a părăsit capitala Rusiei şi s-a angajat să aprofundeze legăturile cu Putin, dar întâlnirile nu au reuşit să realizeze o înţelegere în ceea ce priveşte Ucraina.
  • În timp ce Xi s-a întors la Beijing, armata rusă a lansat un baraj de lovituri cu drone Shahed, fabricate de Iran, asupra regiunii Kiev a Ucrainei şi a ucis cel puţin nouă persoane, potrivit autorităţilor ucrainene.
  • Andrii Niebytov, şeful poliţiei din regiunea Kiev, a declarat că alţi şapte au fost răniţi când o dronă a lovit un cămin din oraşul Rzhyshchiv.
21056 afișări
Imaginea articolului Rusia lansează atacuri mortale în toată Ucraina după vizita lui Xi Jinping

Rusia lansează atacuri mortale în toată Ucraina după vizita lui Xi Jinping

În oraşul Zaporizhzhia, cel puţin o persoană a fost ucisă şi alte 34 au fost rănite, inclusiv doi copii, după ce rachetele ruseşti au lovit mai multe blocuri de apartamente, în ceea ce a fost descris drept o „lovitură deliberată” pentru „uciderea civililor”, potrivit unui înalt oficial ucrainean şi consilierului prezidenţial Mykhailo Podolyak.

Procuratura ucraineană a declarat că cel puţin şase rachete au lovit oraşul şi au provocat pagube uriaşe. „Una dintre rachete a lovit între două clădiri înalte şi a distrus parţial apartamente, balcoane, acoperişuri şi a rupt ferestre”, se arată în comunicat. „Valul de explozie şi resturile au deteriorat şi alte clădiri rezidenţiale din apropiere, maşini şi alte infrastructuri civile din oraş.”

„Rusia va pierde acest război”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a numit atacul drept „sălbăticie” pe Telegram şi a spus ulterior că valul de atacuri ruseşti de miercuri va primi un răspuns din partea Ucrainei, potrivit CNN
 
Toate atacurile ruseşti vor primi un răspuns militar, politic şi legal”, a spus el. „Rusia va pierde acest război”.
 
Administraţia Biden a încetat miercuri să acuze Rusia că vizează civilii cu rachete în Zaporizhzhia, dar a spus că „cu siguranţă” este în concordanţă cu astfel de atacuri anterioare.
 
În mod evident, este chiar scos din manualul rus să ţintim infrastructura civilă şi să nu acordăm nicio atenţie pentru evitarea ţintirii civililor”, a declarat John Kirby, coordonatorul Consiliului Naţional de Securitate pentru comunicaţii strategice.

Călătoria lui Xi nu reuşeşte să creeze calea către pace

Valul de atacuri de miercuri din Ucraina a venit în momentul în care Putin şi-a încheiat găzduirea omologului său chinez la Moscova, în urma unei vizite de stat de trei zile declarată de Beijing ca fiind o misiune de pace, dar care nu a reuşit să realizeze nicio înţelegere în soluţionarea conflictului.
 
Ambii lideri au cerut încetarea acţiunilor care „cresc tensiunile” şi „prelungesc” războiul, potrivit declaraţiei lor comune emise de Ministerul de Externe al Chinei. Declaraţia nu a recunoscut că invazia şi atacul militar al Rusiei au fost cauza violenţei în curs şi a crizei umanitare din Ucraina.
 
În ultimele săptămâni, China părea să se poziţioneze ca un intermediar de pace al Ucrainei când şi-a afirmat poziţia cu privire la o „soluţie politică” a conflictului şi a solicitat o încetare a focului şi discuţii de pace.
 
Însă propunerea a fost privită ca neadecvată în Occident şi Kiev, deoarece nu include nicio prevedere ca Moscova să-şi retragă trupele de pe pământul ucrainean.
 
Marţi, Zelensky a spus că o încetare a focului va „pur şi simplu îngheţa” conflictul, oferind Rusiei timp să „se pregătească şi să revină cu singura lor dorinţă, dorinţa liderului lor, adică să ne ocupe ţara”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici