Rusia nu intenţionează să se implice militar în Afganistan. Vladimir Putin: „Am învăţat lecţiile necesare”

  • Rusia urmăreşte atent situaţia din Afganistan, dar nu intenţionează să se implice militar.
  • Vladimir Putin: "Uniunea Sovietică a avut propria experienţă în Afganistan. Am învăţat lecţiile necesare"
8497 afișări
Imaginea articolului Rusia nu intenţionează să se implice militar în Afganistan. Vladimir Putin: „Am învăţat lecţiile necesare”

Rusia nu vrea să se implice în Afganistan. Vladimir Putin: „Am învăţat lecţiile necesare”

Rusia monitorizează cu atenţie situaţia din Afganistan, dar nu intenţionează să se implice militar în această ţară, a declarat marţi preşedintele Vladimir Putin, citat de CNN.

„Nici nu trebuie să spun faptul că nu intenţionăm să ne implicăm în afacerile interne ale Afganistanului, cu atât mai puţin să implicăm forţele noastre armate într-un conflict", a declarat Vladimir Putin la un eveniment al partidului Rusia Unită.

„Uniunea Sovietică a avut propria experienţă în Afganistan. Am învăţat lecţiile necesare", a subliniat Vladimir Putin, referindu-se la conflictul militar cu grupuri insurgente afgane din anii 1980.

La rândul său, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Administraţia de la Moscova se opune ideii poziţionării de trupe americane în ţări din Asia Centrală care au frontieră cu Afganistanul şi Rusia.

Statele Unite şi ţările aliate, inclusiv din cadrul NATO, urmează să retragă în totalitate trupele din Afganistan până pe 31 august. În contextul retragerii trupelor occidentale, combatanţii talibani au ocupat numeroase provincii afgane şi zone din capitala ţării, Kabul. Mişcarea talibanilor poartă negocieri cu fostul preşedinte afgan Hamid Karzai şi cu Abdullah Abdullah, liderul Consiliului afgan pentru Reconciliere Naţională, pe tema formării unui guvern de uniune naţională în Afganistan.

Preşedintele Ashraf Ghani a părăsit Afganistanul şi se află în Emiratele Arabe Unite. Prim-vicepreşedintele afgan Amrullah Saleh a declarat că el este acum preşedintele interimar „legitim" al Afganistanului, semnalând că va organiza rezistenţa armată contra insurgenţilor talibani.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici