Rusia nu vrea să preia cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina

Rusia nu intenţionează să preia cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines prăbuşit joi în regiunea Doneţk, din estul Ucrainei, a declarat vineri ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov.

662 afișări
Imaginea articolului Rusia nu vrea să preia cutiile negre ale avionului prăbuşit în Ucraina

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Declaraţia lui Lavrov intervine ca răspuns la afirmaţiile Ministerului de Externe de la Kiev, potrivit căruia cutiile negre ale avionului Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord ar trebui să rămână pe teritoriul Ucrainei. Eventuala transportare a cutiilor negre în afara ţării este ilegală, adăuga diplomaţia ucraineană, citat de Russia Today, în pagina electronică.

Cele două cutii negre ale avionului au fost recuperate vineri de salvatori de la locul tragediei.

Un avion de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines care asigura o legătură între Amsterdam şi Kuala Lumpur, la bordul căruuia se aflau 283 de pasageri şi 15 membri ai echipajului, s-a prăbuşit joi la Snejnoie, în regiunea Doneţk, scena unor lupte intense între trupe guvernamentale ucrainene şi separatişti proruşi. Toate persoanele care se aflau la bord au murit.

Cetăţeni din cel puţin nouă ţări, între care Australia, Belgia, Canada, Germania, Malaysia, dar şi unul cu dublă cetăţenie - inclusiv română, se aflau la bordul avionului, care ar fi fost doborât cu ajutorul unui sistem de apărare antiaeriană, potrivit unor oficiali americani.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici