Rusia poate scăpa de restricţii. Ministrul britanic de Externe: Sancţiunile impuse ar putea fi ridicate dacă Rusia se retrage din Ucraina

Ministrul britanic de externe Liz Truss afirmă că sancţiunile impuse persoanelor şi companiilor ruseşti ar putea fi ridicate dacă Rusia se retrage din Ucraina şi se angajează să pună capăt agresiunii, relatează Telegraph.

71285 afișări
Imaginea articolului Rusia poate scăpa de restricţii. Ministrul britanic de Externe: Sancţiunile impuse ar putea fi ridicate dacă Rusia se retrage din Ucraina

Rusia poate scăpa de restricţii. Ministrul britanic de Externe: Sancţiunile impuse ar putea fi ridicate dacă Rusia se retrage din Ucraina

Marea Britanie şi alte naţiuni occidentale folosesc sancţiunile economice pentru a paraliza economia rusă şi pentru a-l pedepsi pe preşedintele Vladimir Putin pentru invadarea Ucrainei, încercând să îl preseze să renunţe la ceea ce el numeşte o operaţiune militară specială de demilitarizare şi "denazificare" a Ucrainei.

Într-un interviu acordat Telegraph, Truss a susţinut posibilitatea ca măsurile să ia sfârşit dacă Moscova îşi schimbă cursul.

"Ceea ce ştim este că Rusia a semnat mai multe acorduri pe care pur şi simplu nu le respectă. Aşa că trebuie să existe consecinţe dure. Desigur, sancţiunile sunt o măsură dură", a spus ea.

"Aceste sancţiuni ar trebui să dispară doar cu o încetare totală a focului şi o retragere, dar şi cu angajamente că nu vor mai exista alte agresiuni. Şi, de asemenea, există oportunitatea de a avea sancţiuni de revenire în cazul în care există o nouă agresiune în viitor. Aceasta este o măsură dură care cred că poate fi folosită."

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici