Rusia reacţionează cu restricţii de călătorie la noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană

Administraţia Rusiei a anunţat, vineri, extinderea listei restricţiilor de călătorie care vizează oficiali din cadrul Uniunii Europene, ca reacţie la noile sancţiuni aplicate de Consiliul UE, pe care Moscova le consideră "nelegitime".

1530 afișări
Imaginea articolului Rusia reacţionează cu restricţii de călătorie la noile sancţiuni impuse de Uniunea Europeană

"Extindem considerabil" lista cu oficiali europeni care au restricţii de a călători în Rusia, a anunţat Ministerul de Externe de la Moscova, potrivit cotidianului Le Monde.

Moscova nu precizează numărul persoanelor vizate, subliniind că sunt membri ai serviciilor de securitate şi ai instituţiilor politice şi economice ale Uniunii Europene, inclusiv eurodeputaţi. "Sunt vizate persoane care promovează o agendă ostilă la adresa Rusiei. Confirmăm că toate măsurile inamicale aplicate de statele occidentale vor primi în continuare reacţii adecvate", a subliniat Ministerul rus de Externe.

Până în prezent, ca reacţie la sancţiunile Occidentului, Rusia a impus restricţii de călătorie pentru sute de oficiali, jurnalişti şi antreprenori occidentali.

Consiliul Uniunii Europene a adoptat formal, vineri, noi sancţiuni impuse Rusiei din cauza invaziei în Ucraina, anunţând măsuri restrictive împotriva a 71 de persoane şi a 33 de enităţi. Acesta este al 11-lea set de sancţiuni aplicat de Uniunea Europeană împotriva Rusiei de la începerea invaziei militare ruse în Ucraina în februarie 2022. Până în prezent, sancţiunile Uniunii Europene vizează aproape 1.800 de persoane şi entităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici