Rusia refuză să aplice sancţiuni decise de Statele Unite, inclusiv asupra Coreei de Nord

Rusia nu are obligaţia de a implementa sancţiuni impuse de Statele Unite ale Americii, nici măcar cele vizând Coreea de Nord, anunţă Ministerul rus de Externe.

1380 afișări
Imaginea articolului Rusia refuză să aplice sancţiuni decise de Statele Unite, inclusiv asupra Coreei de Nord

Rusia refuză să aplice sancţiuni decise de Statele Unite, inclusiv asupra Coreei de Nord

"Noi aplicăm doar sancţiunile care sunt adoptate de Consiliul de Securitate ONU. Nu recunoaştem sancţiuni unilaterale adoptate de SUA, nu avem obligaţii internaţionale să le respectăm", a declarat Igor Morgulov, adjunctul ministrului rus de Externe, citat de agenţia RIA Novosti.

Igor Morgulov a afirmat că Rusia nu va expulza cetăţeni nord-coreeni care sunt vizaţi de sancţiuni americane, precizând însă că emisarul special american pentru Coreea de Nord a fost invitat în vizită la Moscova.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a acuzat recent Rusia că oferă resurse regimului din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, încălcând astfel regimul internaţional de sancţiuni. "Rusia nu ne ajută deloc în criza cu regimul din Coreea de Nord. Cu ceea ce ne ajută China, Rusia ne refuză ajutorul. Cu alte cuvinte, Rusia compensează pentru reducerea ajutorului acordat de China", a declarat liderul de la Casa Albă.

Administraţia Vladimir Putin a reacţionat calificând "total lipsite de fundament" acuzaţiile preşedintelui SUA. În schimb, Moscova a cerut Administraţiei de la Washington să respecte rezoluţiile ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici