Rusia regretă intervenţia armată străină în Libia

Rusia şi-a exprimat regretul faţă de intervenţia armată străină în Libia, a anunţat sâmbătă Aleksandr Lukaşevici, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, într-un comunicat.

57 afișări
Imaginea articolului Rusia regretă intervenţia armată străină în Libia

Rusia regretă intervenţia armată străină în Libia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"La Moscova, noi regretăm această intervenţie armată, efectuată în cadrul rezoluţiei 1.973 a ONU, adoptată în grabă", a declarat el.

În comunicatul său, diplomaţia rusă a cerut încetarea focului cât mai rapid posibil în Libia.

"Rămânem convinşi că pentru a rezolva în mod stabil conflictul intern din Libia (...) trebuie oprită vărsarea de sânge, iar libienii trebuie să înceapă dialogul", a adăugat el.

Un prim atac aerian francez împotriva Libiei, în cadrul rezoluţiei 1.973 a ONU care autorizează recursul la forţă pentru protejarea populaţiei libiene, a avut loc sâmbătă, la ora 16.45 GMT (18.45 ora României).

Acesta este primul atac după ce ONU a aprobat, joi, recursul la forţă pentru a proteja populaţia civilă împotriva atacurilor regimului colonelului Muammar Kadhafi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici