Rusia respinge preocupările NATO, subliniind că nu ameninţă Ucraina

  • Rusia respinge preocupările Alianţei Nord-Atlantice, subliniind că nu ameninţă Ucraina.
  • Kremlin: "Rusia nu prezintă ameninţări pentru nicio ţară din lume, nu prezintă ameninţări nici pentru Ucraina."
  • NATO a exprimat preocupări privind suplimentare trupelor ruse în apropierea frontierei Ucrainei
950 afișări
Imaginea articolului Rusia respinge preocupările NATO, subliniind că nu ameninţă Ucraina

Rusia respinge preocupările NATO, subliniind că nu ameninţă Ucraina

Administraţia Vladimir Putin a reiterat, luni, că trupele mobilizate în apropierea frontierei cu Ucraina nu reprezintă nicio ameninţare, respingând preocupările exprimate de Alianţa Nord-Atlantică.
 
"Armata rusă transferă militari pe teritoriul Rusiei în direcţia pe care o consideră necesară, pentru a garanta securitatea ţării. Nu trebuie să fie nimeni alarmat", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de agenţia Tass.
 
"Rusia nu prezintă ameninţări pentru nicio ţară din lume, nu prezintă ameninţări nici pentru Ucraina", a subliniat Dmitri Peskov.
 
Alianţa Nord-Atlantică a exprimat preocupări privind suplimentarea efectivelor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei. "Membrii Alianţei Nord-Atlantice împărtăşesc preocupările referitoare la activităţile militare ruse de amploare efectuate în interiorul şi în jurul Ucrainei", a declarat un oficial NATO citat de agenţia Reuters.
 
Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat vineri că a primit asigurări din partea omologului său american, Joseph Biden, că Statele Unite vor apăra Ucraina în cazul unei "agresiuni" a Rusiei. Volodimir Zelenski a anunţat că a discutat prin telefon, vineri, cu preşedintele Statelor Unite, Joseph Biden. "Am discutat în detaliu despre situaţia din Donbas. Preşedintele Biden m-a asigurat că Ucraina nu va fi lăsată niciodată singură în faţa agresiunii Rusiei", a afirmat Volodimir Zelenski. Preşedinţia SUA a confirmat informaţiile. "Preşedintele Joseph Biden a vorbit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Preşedintele Biden a afirmat susţinerea neclintită a Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei şi integritatea teritorială a acestei ţări, în contextul agresiunilor continue ale Rusiei în Donbas şi Crimeea", a anunţat Casa Albă vineri.
 
Rusia continuă să acumuleze efective militare în apropierea frontierelor Ucrainei, generând riscuri pentru securitatea ţării, a afirmat săptămâna trecută Ruslan Homciak, şeful Statului Major al armatei ucrainene, denunţând şi încălcarea armistiţiului de către insurgenţii proruşi din regiunile separatiste est-ucrainene.
 
Şeful diplomaţiei europene, Josep Borrell, a promis duminică, 4 aprilie sprijinul „neclintit” al UE pentru Kiev şi şi-a exprimat , de asemena, îngrijorarea faţă de mişcările trupelor ruse din jurul Ucraine.
 
Josep Borrell a declarat că se va întâlni cu ministrul de Externe al Ucrainei şi cu miniştrii de Externe din cele 27 de ţări ale UE în cursul acestei luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici