Rusia revine asupra deciziei şi va continua să anunţe SUA despre testele balistice strategice

Administraţia de la Moscova a revenit, joi, asupra unei decizii anunţate cu o zi în urmă, subliniind că va continua să înştiinţeze Statele Unite în avans despre testele balistice strategice, informează postul de televiziune CNN.

846 afișări
Imaginea articolului Rusia revine asupra deciziei şi va continua să anunţe SUA despre testele balistice strategice

Serghei Riabkov, adjunct al ministrului rus de Externe, anunţa miercuri că "nu vor mai fi deloc notificări". "Toate tipurile de notificări, toate activităţile din cadrul Tratatului Noul START vor fi suspendate şi nu vor mai fi efectuate, indiferent de orice poziţie a Statelor Unite", afirmase Riabkov, citat de agenţia The Associated Press.

În replică, Vedant Patel, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington, afirmase miercuri seară că Statele Unite "sunt preocupate de comportamentul lipsit de raţiune al Rusiei în privinţa Tratatului START".

Însă, joi, Serghei Riabkov, a revenit asupra afirmaţiilor, precizând că schimburile de informaţii vor continua pe bază de voluntariat. "Din punct de vedere politic şi juridic, situaţia este de aşa natură că oate tipurile de schimburi de informaţii, precum şi alte elemente ale activităţilor de verificare în cadrul Tratatului START au fost susprndate de noi. Dar, aşa cum s-a anunţat în februarie, pe bază de vountariat, Federaţia Rusă va adera la restricţiile cantitative stabilite prin Tratatul START şi va continua să implementeze acordul din 1998 privind notificările reciproce asupra lansărilor de rachete", a declarat joi Serghei Riabkov, citat de agenţia Tass şi de postul de televiziune CNN.

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat în februarie suspendarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START), semnat cu Statele Unite. Vladimir Putin a denunţat atitudinea Occidentului în conflictul militar din Ucraina. Ca reacţie, Preşedinţia SUA a anunţat în mai multe rânduri că vrea contacte cu Administraţia de la Moscova pentru discuţii despre acţiuni în sensul stabilităţii nucleare. Ministerul de Externe de la Moscova a avertizat că Rusia nu va reveni la respectarea Noului Tratat de Reducere a Armamentului Strategic (Noul START) până când Statele Unite nu îşi vor modifica abordarea faţă de conflictul din Ucraina.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici