Rusia se declară îngrijorată de creşterea ameninţărilor teroriste

Moscova este îngrijorată de creşterea ameninţărilor teroriste din sud-estul Asiei venite dinspre militanţii reţelei teroriste Stat Islamic care au plecat din Siria şi Irak, a declarat, marţi, ministrul de Apărare al Rusiei, Serghei Şoigu, relatează site-ul agenţiei Tass.

368 afișări
Imaginea articolului Rusia se declară îngrijorată de creşterea ameninţărilor teroriste

Declaraţiile ministrului rus al Apărării au fost făcute în cadrul reuniunii miniştrilor de Apărare ai statelor membre ASEAN (Asociaţia Naţiunilor din Asia de Sud-Est).

”Aproximativ 34 de organizaţii teroriste din jurul lumii, inclusiv grupuri din sud-estul Asiei, au jurat credinţă reţelei teroriste Stat Islamic”, a declarat Şoigu.

Oficialul rus a mai precizat că Moscova este îngrijorată de creşterea fluxurilor financiare venite din ţările din Asia de sud-est prin care sunt sprijinite celule teroriste locale pentru efectuarea atacurilor teroriste.

”Astăzi, scopul nostru este să distrugem terorismul internaţional, şi anume Stat Islamic, prin eforturile comune ale comunităţii internaţionale”, a mai spus Şoigu.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici