Rusia se OPUNE propunerii de rezoluţie ONU pentru condamnarea recentului test balistic nord-coreean

Rusia a contestat propunerea de rezoluţie a Consiliului de Securitate ONU privind condamnarea celui mai recent test balistic efectuat de Coreea de Nord, obiectând că textul redactat de oficialii SUA susţine că Phenianul a lansat o rachetă intercontinentală,afirmaţie cu care Moscova nu este de acord.

776 afișări
Imaginea articolului Rusia se OPUNE propunerii de rezoluţie ONU pentru condamnarea recentului test balistic nord-coreean

Rusia se opune propunerii de rezoluţie ONU pentru condamnarea recentului test balistic nord-coreean (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Rezoluţiile Consiliului de Securitate trebuie aprobate de toţi cei 15 membri ai organismului. Misiunea rusă la Naţiunile Unite a transmis că a propus o serie de amendamente la textul proiectului de rezoluţie redactat de partea americană, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Moscova a anunţat că, în opinia autorităţilor ruse, forţele nord-coreene au lansat o rachetă cu rază medie de acţiune, în timp ce Beijingul a evitat să menţioneze tipul de rachetă.

Coreea de Nord a comunicat că a lansat o rachetă intercontinentală, afirmaţie considerată drept cel probabil reală de Statele Unite.

"Motivul este că pe baza evaluării (Ministerului rus al Apărării) nu putem confirma că rachetă poate fi clasificată drept intercontinentală", se afirmă într-un e-mail trimis de misiunea Moscovei la ONU.

Opoziţia Rusiei în această privinţă ar putea îngreuna eforturile Statelor Unite de a introduce noi sancţiuni ONU la adresa Coreei de Nord. Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a declarat că în următoarele zile va propune noi măsuri împotriva Phenianlui.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici