VIDEO | Mai multe maşini, INCENDIATE în cadrul protestelor faţă de summitul G20 din Hamburg/ Cel puţin 76 de persoane rănite

Mai multe maşini de poliţie au fost incendiate în timpul demonstraţiilor împotriva summitului G20 ce a început vineri în Hamburg, potrivit poliţiei germane, citate de The Local.

1113 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Mai multe maşini, INCENDIATE în cadrul protestelor faţă de summitul G20 din Hamburg/ Cel puţin 76 de persoane rănite

VIDEO Mai multe maşini, INCENDIATE în cadrul protestelor faţă de summitul G20 din Hamburg

Unul dintre cele două marşuri ce au fost permise de autorităţi a fost blocat de poliţie pentru că participanţii la acesta purtau măşti. Poliţia a reamintit astfel prin intermediul platformei de socializare Twitter că purtarea măştilor la proteste contravine legii germane în privinţa participării la demonstraţii.

Conform poliţiei, protestatari mascaţi ar fi avariat maşini şi ar fi spart mai multe fereste ale unor bănci şi tribunale din cartierul Altona.

Poliţia a transmis că cel puţin şase ofiţeri de poliţie au fost răniţi în timpul ciocnirilor violente, în vreme ce presa internaţională a vehiculat că cel puţin 76 de protestatari ar fi fost răniţi.

 

 

Localnicii oraşului german Hamburg au acuzat poliţia de folosirea unor tactici brutale pentru a dispersa protestatarii, zeci de protestatari fiind apoi reţinuţi.

În cursul protestelor de vineri, poliţia a folosit din nou tunuri de apă asupra protestatarilor, care de data aceasta au avut asupra lor pelerine şi umbrele.

 

 

Conform unei postări de pe Twitter, poliţia ar fi folosit spray cu piper asupra a cel puţin unui protestatar.

 

 

Cel puţin 76 de persoane, rănite în urma protestelor violente din Hamburg

Cel puţin 76 de persoane au fost rănite în urma ciocnirilor violente dintre protestatari şi poliţia din Hamburg în timpul demonstraţiilor împotriva summitului G20, informează The Independent.

Demonstraţia ”Bine aţi venit în iad” este una dintre multiplele proteste faţă de organizarea summitului G20 în Hamburg, dar şi faţă de participarea preşedintelui american la întrevederea politică.

Poliţia aşteaptă participarea la proteste a peste 100.000 de activişti.

Localnicii oraşului germman Hamburg au acuzat poliţia de folosirea unor tactici brutale pentru a dispersa protestatarii.

Zeci de protestatari au fost reţinuţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici