Rusia şi Belarus nu vor încheia astăzi exerciţiile militare

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a spus zilele trecute că exerciţiile militare din Belarus reprezintă „cea mai mare desfăşurare rusă după Războiul Rece”

1234 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Belarus nu vor încheia astăzi exerciţiile militare

Rusia şi Belarus nu vor încheia astăzi exerciţiile militare


Ministrul Apărării din Belarus, Victor Jrenin, a anunţat că ţara sa şi Federaţia Rusă au decis să prelungească durata inspecţiei forţelor comune.

Decizia de prelungire a fost luată din cauza creşterii activităţii militare în apropierea graniţelor Rusiei şi Belarusului şi a escaladării situaţiei în regiunea Donbass din estul Ucrainei, a precizat ministerul belarus într-o declaraţie, potrivit Reuters

Manevrele comune din Belarus au înceut acum 10 zile şi implică participarea a 30 de mii de soldaţi din Rusia, alături de întreaga armată din Belarus. 

Următoarea etapă va aborda domenii de apărare care nu au fost acoperite în totalitate de etapele anterioare de instruire, a declarat ministrul apărării din Belarus, Viktor Khrenin.

"În general, obiectivul va rămâne neschimbat, este conceput pentru a asigura un răspuns adecvat şi dezescaladarea pregătirilor militare ale răufăcătorilor în apropierea graniţelor noastre comune", a declarat Khrenin.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat zilele trecute că exerciţiile militare din Belarus reprezintă „cea mai mare desfăşurare rusă de după Războiul Rece”, scrie The Guardian

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici