Rusia şi China vor organiza exerciţii navale în Marea Chinei de Sud: "Ambele părţi au explorat locul în care vor fi efectuate exerciţiile navale şi infrastructura asociată acestora"

Exerciţiile navale ruso-chineze vor avea loc în Marea Chinei de Sud, în perioada 12-19 septembrie, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez al Apărării, Wu Qian, citat de site-ul agenţiei Tass.

2374 afișări
Imaginea articolului Rusia şi China vor organiza exerciţii navale în Marea Chinei de Sud: "Ambele părţi au explorat locul în care vor fi efectuate exerciţiile navale şi infrastructura asociată acestora"

Rusia şi China vor organiza exerciţii navale în Marea Chinei de Sud

"Operaţiunile defensive comune vor fi obiectivul principal al acestui exerciţiu în largul mării", a declarat Wu Qian, citat de site-ul Ministerului Apărării chineze.

Potrivit oficialului chinez, Rusia şi China vor avea o serie de conferinţe în Zhanjiang, provincia Guandong din sudul Chinei, în privinţa efecturării unor exerciţii militare şi asupra stabilirii planului şi măsurilor de protejare a mijloacelor de comunicare şi oferirea de suport logistic.

"Ambele părţi au explorat locul în care vor fi efectuate exerciţiile navale şi infrastructura asociată acestora", a adăugat Wu Qian.

Potrivit căpitanului Vladimir Matveiev, şef de suport informaţional al Districtului Militar din Est al serviciilor de presă, Flota rusă din Pacific şi cea chineză se vor concentra asupra măsurilor de asigurare a protecţiei ambarcaţiunilor navale şi susţinerea unei operaţiuni la care vor participa autovehicule de luptă ce se pot deplasa pe uscat şi prin apă în Marea Chinei de Sud.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici