Mişcări de trupe în Marea Chinei de Sud: Forţele militare ruse şi chineze vor organiza exerciţii aeronavale comune

Autorităţile militare de la Beijing au anunţat că forţele navale şi aeriene ruse şi chineze vor organiza exerciţii comune în Marea Chinei de Sud, la scurt timp după ce Curtea internaţională de Arbitraj de la Haga a respins revendicările Chinei în această zonă maritimă.

2372 afișări
Imaginea articolului Mişcări de trupe în Marea Chinei de Sud: Forţele militare ruse şi chineze vor organiza exerciţii aeronavale comune

Mişcări de trupe în Marea Chinei de Sud: Forţele militare ruse şi chineze vor organiza exerciţii aeronavale comune

Exerciţiile ar urma să aibă loc în luna septembrie şi au drept obiectiv să îmbunătăţească relaţiile între cele două state, dar şi să întărească capacitatea de reacţie în cazul ameninţărilor maritime, a declarat colonelul Yang Yujun, purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe.

Oficialul chinez nu a oferit detalii cu privire la zona în care urmează să se desfăşoare exerciţiile.

Recent,Curtea Permanentă de Arbitraj de la Haga a decis că revendicările Beijingului privind drepturi economice asupra unei mari părţi din Marea Chinei de Sud sunt nefondate.

Beijingul a afirmat că decizia este "nulă" şi a reiterat că are drepturi istorice asupra Mării Chinei de Sud, o zonă prin care trece o rută cheie pentru comerţul maritim internaţional şi care este bogată în resurse naturale.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici