Rusia şi Georgia negociază o normalizare a relaţiilor bilaterale prin intermediari - presă

Rusia şi Georgia participă la negocieri cu ajutorul unor intermediari în vederea normalizării relaţiilor, foarte tensionate în urma tentativei georgiene de a prelua prin forţă controlul asupra regiunii separatiste proruse Osetia de Sud, potrivit Kommersant.

11 afișări
Imaginea articolului Rusia şi Georgia negociază o normalizare a relaţiilor bilaterale prin intermediari - presă

Mihail Saakaşvili, preşedintele Georgiei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit cotidianului, unul dintre aceşti intermediari este preşedintele Uniunii georgienilor din Rusia, Mihail Hubutia.

"Am discutat recent cu preşedintele georgian Mihail Saakaşvili. Am discutat despre reluarea legăturilor aeriene între Rusia şi Georgia, despre restabilirea relaţiilor diplomatice", a declarat Hubutia, citat de Kommersant.

Întâlnirea a avut loc la 21 noiembrie la Munchen, unde Saakaşvili a inaugurat consulatul Georgiei, a precizat cotidianul. În opinia lui Hubutia, liderul georgian este "pregătit" să reia contactele cu Moscova.

"Mi se pare că este dezamăgit de refuzul de a acorda Georgiei Planul de Acţiune pentru Aderare (MAP) în vederea aderării la NATO (...). Este evident că a înţeles nevoia unui dialog cu Rusia", a explicat Hubutia.

"Rusia trebuie să fie mai înţeleaptă. Lucrările sunt în desfăşurare. Vom vedea la ce se va ajunge", a adăugat acesta.

Oficialii ruşi au declarat la rândul lor în mod repetat că Moscova va menţine relaţiile cu poporul georgian, dar nu şi cu regimul preşedintelui Mihail Saakaşvili, subliniază Kommersant.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici