Rusia şi SUA au ajuns la un acord pentru o mai bună coordonare a operaţiunilor militare în Siria

Ministerul rus al Apararii a anunţat că a ajuns la un acord cu Statele Unite prin care operaţiunile militare în Siria să fie mai bine coordonate, pentru a evita incidentele, la o zi după ce Washingtonul a acuzat Moscova de atacarea rebelilor susţinuţi de SUA, relatează Reuters online.

5515 afișări
Imaginea articolului Rusia şi SUA au ajuns la un acord pentru o mai bună coordonare a operaţiunilor militare în Siria

Rusia şi SUA au ajuns la un acord pentru o mai bună coordonare a operaţiunilor militare în Siria (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Ministerul Apararii din Rusiei a explicat că oficialii militari din cele două ţări au căzut de acord asupra necesităţii de a îmbunătăţi coordonarea operaţiunilor militare.

"Schimbul de opinii cu privire la acest incident a avut loc într-o manieră constructivă, ambele părţi având ca scop îmbunătăţirea coordonării privind combaterea organizaţiilor teroriste din Siria şi să prevină orice incidente în timpul operaţiunilor militare desfăşurate în această ţară", a comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konashenkov.

Pentagonul a anunţat că a cerut explicaţii Moscovei pentru atacurile aeriene efectuate de aviaţia rusă împotriva forţelor rebele susţinute de SUA.

Konashenkov a respins acuzaţiile, declarând că raidurile aeriene ruse au atacat ţinte aflate la aproximativ 300 de kilometri distanţă de zonele în care SUA spune că opereză forţele de opoziţie.

Oficialul de la Moscova a mai spus că Rusia a informat coaliţia condusă de SUA cu privire la ţintele vizate în aceste raiduri.

Rusia ar fi efectuat o serie de raiduri aeriene joi în sudul Siriei împotriva rebelilor care luptă contra reţelei teroriste Stat Islamic, printre care şi grupări susţinute de Statele Unite, a declarat un oficial american din cadrul Apărării, avertizând asupra intensificării tensiunilor ruso-americane.

Oficialul american, care a vorbit sub condiţia anonimatului, a criticat dur raidurile aeriene ruse din apropierea localităţii Al-Tanf, subliniind că în timpul bombardamentelor la sol nu se aflau trupe ruse sau siriene.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici