Rusia solicită ridicarea blocadei economice impuse de către SUA asupra Cubei

Rusia cere ca blocada impusă de SUA asupra Cubei să fie ridicată "în întregime şi imediat" şi consideră embargoul comercial ca un exemplu de "interferenţă prin sancţiuni" în problemele unui stat suveran, a declarat miercuri reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, relatează Tass.

699 afișări
Imaginea articolului Rusia solicită ridicarea blocadei economice impuse de către SUA asupra Cubei

Rusia solicită ridicarea blocadei economice impuse de către SUA asupra Cubei

Ambasadorul rus a precizat că Moscova va vota în favoarea rezoluţiei care cere ridicarea embargoului comercial impus asupra Havanei.

"Poziţia Federaţiei Ruse a rămas constantă şi perseverentă în ceea ce priveşte proiectul de rezoluţie. Cerem cu vehemenţă încetarea imediată a blocadei americane, impusă Cubei cu aproape 60 de ani în urmă, în toate manifestările sale şi, astfel, manifestarea unei solidarităţi cu majoritatea covârşitoare a comunităţii internaţionale. Embargoul economic al SUA împotriva Cubei nu este doar o relicvă a trecutului, ci este cel mai flagrant exemplu de interferenţă prin sancţiuni în problemele interne ale unui stat suveran", a spus Nebenzia.

Rusia consideră că embargoul Statelor Unite a împiedicat creşterea socială şi economică a Cubei, a afectat interesele şi drepturile legitime ale cubanezilor pentru o viaţă demnă şi a rămas "o manifestare a politicii care contravine valorilor legale, umane şi umanitare".

Vasili Nebenzia a transmis că revitalizarea preconizată a relaţiilor dintre SUA şi Cuba nu a avut loc după ce noua administraţie Donald Trump s-a instalat la Washington.

"Privim această practică discriminatorie ca pe o provocare a întregului sistem de relaţii internaţionale, care subminează bazele stabilităţii globale şi regionale şi impune sancţiunile ca o normă a vieţii. Urmărim o mişcare care blochează problemele esenţiale pentru ambele părţi, provoacă escaladarea relaţiilor şi deteriorarea legăturilor în ansamblu. Ambasadorul SUA la ONU, Nikki Haley, avansează o retorică ostilă în stilul Războiului Rece", a spus reprezentantul permanent al Rusiei la ONU.

În luna iunie, preşedintele american Donald Trump a anunţat anularea politicii Administraţiei Barack Obama de apropiere faţă de Cuba şi reinstituirea embargoului economic. În 2015, Statele Unite şi Cuba au reluat relaţiile diplomatice, când şi-au redeschis ambasadele pentru prima dată după întreruperea relaţiilor în 1961.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici