Ali Khamenei, liderul suprem iranian: Iranul şi Rusia trebuie să coopereze pentru a izola Statele Unite

Iranul şi Rusia ar trebui să coopereze pentru a izola Statele Unite şi a stabiliza Orientul Mijlociiu, i-a propus ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem iranian, preşedintelui rus, Vladimir Putin, aflat în vizită la Teheran.

1534 afișări
Imaginea articolului Ali Khamenei, liderul suprem iranian: Iranul şi Rusia trebuie să coopereze pentru a izola Statele Unite

Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului: Iranul şi Rusia trebuie să coopereze pentru a izola Statele Unite

"Cooperarea noastră poate izola America... Eşecul din Siria al teroriştilor susţinuţi de SUA nu poate fi contestat, dar americanii continuă comploturile", i-a spus Ali Khamenei lui Vladimir Putin, potrivit Televiziunii de stat iraniene, informează agenţia Reuters.

Aflat în vizită oficială în Iran, Vladimir Putin a contestat atitudinea Administraţiei Donald Trump, care vrea anularea Acordului nuclear semnat de marile puteri cu Iranul.

Rusia şi Iranul oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu forţele opoziţiei şi grupuri teroriste.

Moscova vrea să contribuie la finalizarea conflictului din Siria. Pe 18 noiembrie, în staţiunea rusă Soci, situată pe litoralul Mării Negre, se va desfăşura o reuniune a facţiunilor din Siria.

La rândul său, preşedintele Iranului, Hassan Rouhani, a afirmat că Teheranul şi Moscova pot combate împreună "terorismul regional". "Cooperarea noastră a contribuit la combaterea terorismului în regiune. Împreună putem instaura pacea şi securitatea pe plan regional", a declarat Hassan Rouhani alături de Vladimir Putin şi de Ilham Aliyev, preşedintele Azerbaidjanului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici