Rusia suspendă planul de amplasare a rachetelor Iskander în Kaliningrad

Rusia a suspendat proiectul de amplasare a unor rachete Iskander în regiunea Kaliningrad, datorită unei schimbări de atitudine a noii administraţii americane, a anunţat miercuri un reprezentant al forţelor armate ruse, citat de agenţia Interfax.

20 afișări
Imaginea articolului Rusia suspendă planul de amplasare a rachetelor Iskander în Kaliningrad

Rusia suspendă planul de amplasare a rachetelor Iskander în Kaliningrad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Realizarea acestui proiect este suspendată datorită faptului că noua administraţie americană nu accelerează programul de amplasare" a scutului antirachetă în Polonia şi Cehia, a declarat oficialul, al cărui nume nu este precizat de Interfax.

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, a declarat în primul său discurs către naţiune, la 5 noiembrie, că Rusia ar putea amplasa sisteme de rachete Iskander în Kaliningrad, enclavă rusă înconjurată de state ale Uniunii Europene, "pentru a neutraliza, dacă va fi necesar, sistemul antirachetă american din Europa".

Şeful diplomaţiei ruse, Serghei Lavrov, adăugase câteva zile mai târziu că ţara sa nu va amplasa rachete Iskander în această regiune, decât dacă Washingtonul îşi instalează scutul antirachetă în Europa.

Citeşte şi:

Rusia ameninţă că va desfăşura rachete în Kaliningrad

Rusia, dispusă să renunţe la rachetele din Kaliningrad, dacă SUA renunţă la scut

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici