Rusia susţine că a distrus sistemele de rachete S-300 ale Ucrainei, livrate de un stat european

Rusia a declarat luni că a folosit rachete de croazieră pentru a distruge sistemele de rachete antiaeriene S-300 care au fost furnizate Ucrainei de către o ţară europeană neidentificată.

20349 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine că a distrus sistemele de rachete S-300 ale Ucrainei, livrate de un stat european

Sursa Foto- Wikipedia Commons

Rusia a declarat luni că a folosit rachete de croazieră pentru a distruge sistemele de rachete antiaeriene S-300 care au fost furnizate Ucrainei de către o ţară europeană neidentificată.

Rusia a lansat duminică rachete de croazieră Kalibr împotriva a patru lansatoare S-300 care erau ascunse într-un hangar de la periferia oraşului ucrainean Dnipro, a anunţat ministerul apărării.

25 de militari ucraineni au fost loviţi în atac.

„Rachetele Kalibr de înaltă precizie lansate pe mare au distrus echipamentul unei divizii de rachete antiaeriene S-300 care fusese livrată regimului de la Kiev de o ţară europeană”, a spus ministerul.

Rusia nu a dezvăluit ce ţară europeană a furnizat sistemele S-300.

Slovacia, membru NATO, care a donat Ucrainei un astfel de sistem de rachete, a declarat că cel pe care l-a furnizat nu a fost lovit.

„S-300-ul nostru nu a fost distrus”, a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului slovac, Lubica Janikova.

Forţele ruse au doborât, de asemenea, două avioane Su-25 ucrainene în apropierea oraşului Izium şi au distrus două depozite de muniţii, dintre care unul se afla în apropierea oraşului Mykolaiv din sud, a declarat ministerul rus al apărării.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici