Rusia susţine suveranitatea Libanului şi avertizează că nu va tolera ingerinţe străine

Administraţia Vladimir Putin a lansat un avertisment împotriva oricăror ingerinţe în afacerile interne ale Libanului, subliniind că susţine suveranitatea acestei ţări, în contextul în care Arabia Saudită, un aliat al SUA, a ameninţat cu o intervenţie militară.

3021 afișări
Imaginea articolului Rusia susţine suveranitatea Libanului şi avertizează că nu va tolera ingerinţe străine

Rusia susţine suveranitatea Libanului şi avertizează că nu va tolera ingerinţe străine

"Rusia susţine constant suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială în Liban", a declarat vineri Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, cu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu omologul său libanez, Gibran Bassil.

"Criza din Liban trebuie soluţionată pe plan intern, fără ingerinţe externe, prin dialog", a subliniat Serghei Lavrov.

Premierul libanez demisionar Saad Hariri va ajunge sâmbătă la Paris şi va fi primit de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, la Palatul Elysée. Saad Hariri a demisionat la începutul lunii noiembrie din funcţia de premier al Libanului, dar anunţul a fost făcut din Arabia Saudită, situaţie care a generat speculaţii că ar fi arestat. Pentru clarificarea situaţiei, Emmanuel Macron l-a invitat "câteva zile" în Franţa, iar Saad Hariri a acceptat.

Arabia Saudită a sugerat recent că ar putea interveni militar în Liban, pentru contracararea influenţei mişcării şiite Hezbollah, susţinută de Iran.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici