Rusia transferă membrii echipajului Greenpeace deţinuţi la o închisoare de la Sankt Petersburg

Cei 30 de membri ai echipajului Greenpeace deţinuţi în urma unei acţiuni de protest pe o platformă petrolieră în Arctica sunt în curs să fie transferaţi de la Murmansk spre o închisoare de la Sankt Petersburg, a anunţat ONG-ul vineri.

96 afișări
Imaginea articolului Rusia transferă membrii echipajului Greenpeace deţinuţi la o închisoare de la Sankt Petersburg

Rusia transferă membrii echipajului Greenpeace deţinuţi la o închisoare de la Sankt Petersburg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Greenpeace International ştie de la surse diplomatice că cei 30 de bărbaţi şi femei deţinuţi în Rusia în urma unei acţiuni paşnice împotriva unei platforme petroliere din Arctica sunt transferaţi de la un centru de detenţie de la Murmansk către o închisoare de la Sankt Petersburg", anunţă organizaţia într-un comunicat, adăugând că nu cunoaşte motivul acestui transfer.

"Mai mulţi diplomaţi ne-au confirmat această informaţie", a declarat pentru AFP Danielle Taaffe, o purtătoare de cuvânt Greenpeace.

"Deţinuţii nu ar trebui să se afle în închisoare deloc. Ei ar trebui să fie liberi să se alăture familiilor şi să îşi reia viaţa", a declarat directorul Greenpeace International Kumi Naidoo, citat în comunicat.

"Ar fi mai uşor familiilor şi reprezentanţilor consulari să îi viziteze pe cei 30. Dar nu există nicio garanţie că în noul centru de detenţie condiţiile vor fi mai bune decât la Murmansk. De fapt s-ar putea să fie mai rău", a adăugat el.

Cei 30 de membri ai echipajului navei Arctic Sunrise, aparţinând Greenpeace, originari din 18 ţări, au fost arestaţi în septembrie şi plasaţi în detenţie provizorie la Murmansk, în nord-vestul Rusiei, după ce unii dintre ei au organizat o acţiune pe o platformă Gazprom în Marea Barents, denunţând riscuri ecologice în legătură cu extracţia petrolului în această regiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici