Rusia transmite o notă de protest către Statele Unite

Ministerul de Externe al Rusiei a convocat un diplomat al Statelor Unite din Moscova pentru a-i înmâna o notă de protest în privinţa planului SUA de a efectua inspecţii la o clădire a misiunii diplomatice ruseşti din Washington, ce urmează să fie închisă, relatează Reuters.

3160 afișări
Imaginea articolului Rusia transmite o notă de protest către Statele Unite

Rusia transmite o notă de protest către Statele Unite

Ministerul rus de Externe a emis sâmbătă un comunicat în care a precizat că l-a convocat pe Anthony F. Godfrey, adjunct al şefului Ambasadei SUA din Moscova, pentru a-i da nota de protest.

Rusia catalogează planificatele ”inspecţii ilegale” ale clădirii ce aparţinea misiunii diplomatice ruseşti drept o ”acţiune agresivă fără precedent”. Ministerul rus de Externe a adăugat că această inspecţie ar putea fi folosită de serviciile de informaţii americane pentru ”provocări antiruse”.

Acest act vine în contextul în care Administraţia Donald Trump a cerut, joi după-amiază, Rusiei să îşi închidă consulatul din San Francisco şi alte două anexe ca reacţie la activităţi ruse "neautorizate". Astfel, ar urma să fie închise două imobile ale misiunilor comerciale ruseşti, aflate în Washington şi New York.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici