Rusia trimite cereale furate din Ucraina în porturile siriene

Presa occidetală a aflat că Syria Express, care a servit pentru a aduce provizii şi arme regimului Assad, transportă acum produse agricole, pentru a fi vândute pe o piaţă înfometată.

294 afișări
Imaginea articolului Rusia trimite cereale furate din Ucraina în porturile siriene

Rusia trimite cereale furate din Ucraina în porturile siriene

Portul sirian Latakia este socotit un avanpost rusesc în Marea Mediterană, iar Syria Express, formată din nave comerciale şi unităţi militare care transporta materiale, soldaţi şi provizii din Rusia în Siria, a fost sprijinul pentru salvarea regimului lui Bashar Assad asediat de rebeli.

Misiunea şi-a dat rezultatele, aliatul este încă pe tron. Acum ar fi un nou Syria Express: în calele de marfă au scăzut lăzile cu arme, în locul lor ar fi produsele agricole furate din Ucraina. Potrivit multor surse, Moscova a trimis în ţara prietenă în jur de 100.000 de tone de grâu, o „porţie” din cele 600.000 pe care le-ar fi pus mâna după invazie.

Cifrele au fost furnizate de Kiev, infirmate de Kremlin, confirmate parţial de cercurile internaţionale. La mijlocul lunii mai, au fost urmărite mişcările Matros Pozynich şi Matros Koshka, ambele aparent implicate în trafic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici