Rusia va avea 50 de nave şi submarine suplimentare în 2015. Unele ar putea ajunge în Marea Neagră

Forţele navale ruse vor primi 50 de nave şi submarine militare noi sau modernizate în cursul anului 2015, dintre care unele probabil vor fi staţionate în Marea Neagră, în contextul tensiunilor cu Alianţa Nord-Atlantică din cauza crizei ucrainene, informează International Business Times.

4047 afișări
Imaginea articolului Rusia va avea 50 de nave şi submarine suplimentare în 2015. Unele ar putea ajunge în Marea Neagră

Rusia va avea 50 de nave şi submarine suplimentare în 2015. Unele ar putea ajunge în Marea Neagră (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunţat anul trecut un plan amplu de modernizare a Forţelor navale.

Potrivit Itar-Tass, forţele navale ruse vor primi anul acesta 50 de nave şi submarine noi sau modernizate, inclusiv submersibile cu propulsie nucleară de tip Borei.

"În cursul anului 2015, Forţele navale vor primi două submarine cu propulsie nucleară - Vladimir Monomah şi Aleksander Nevski -, două submarine multirol şi cinci nave de suprafaţă", a confirmat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de Itar-Tass.

Potrivit site-ului Lenta.ru, cele mai multe dintre cele 50 de nave militare sunt noi, dar vor fi şi ambarcaţiuni modernizate.

"Perioada de stagnare în dezvoltarea capacităţilor navale ruse a trecut de mult", a avertizat amiralul Viktor Şirkov, comandantul Forţelor navale ruse.

Amiralul Viktor Şirkov anunţat în mai 2014 că Flota rusă de la Marea Neagră va primi 30 de nave militare, submarine şi ambarcaţiuni auxiliare în următorii şase ani. Potrivit Ministerului rus al Apărării, printre navele care vor fi aduse în Marea Neagră figurează şase fregate din clasa Grigorovici şi şase submarine cu propulsie hibridă (diesel-electric) din clasa Varşavianka.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici