Rusia va cere producătorilor străini să plătească licenţe pentru Kalaşnikov

Rusia va încerca să determine producătorii străini de arme de atac de tip Kalaşnikov să plătească licenţa de fabricaţie, a anunţat prim-vicepremierul Serghei Ivanov, citat de RIA Novosti, relatează publicaţia Kommersant în ediţia electronică.

18 afișări
Imaginea articolului Rusia va cere producătorilor străini să plătească licenţe pentru Kalaşnikov

Rusia va cere producătorilor străini să plătească licenţe pentru Kalaşnikov (Imagine: Mediafax Foto)

În perioada fostei URSS, anumite tehnologii, inclusiv cele de apărare, au fost transferate gratuit unor parteneri externi, în timp ce legea prind acordarea de licenţe nu era pusă în aplicare, a declarat Ivanov în cadrul Consiliului Federaţiei.

Potrivit lui Ivanov, Rusia este în prezent în discuţii cu câteva state cu privire la plata drepturilor de proprietate intelectuală, inclusiv pentru armele semiautomate.

Licenţa pentru dispozitivele Kalaşnikov, de exemplu, a fost transferată în 18 state, printre care China, Polonia, România, Bulgaria, Germania, Egipt şi Libia. Unele dintre acestea continuă să le producă, în pofida expirării acordurilor respective.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici