Rusia va construi baze pentru drone pe tot teritoriul ţării, în principal în Crimeea

Rusia va construi baze pentru drone pe întregul teritoriu al ţării, în principal în Crimeea, pentru a monitoriza situaţia catastrofelor naturale, anunţă ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Vladimir Pucikov, citat de agenţia Sputnik.

799 afișări
Imaginea articolului Rusia va construi baze pentru drone pe tot teritoriul ţării, în principal în Crimeea

Rusia va construi baze pentru drone pe tot teritoriul ţării, în principal în Crimeea (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intenţionăm să creăm centre pentru avioane fără pilot în toate regiunile Rusiei, în special în Crimeea şi Sevastopol", a declarat Pucikov, potrivit RIA Novosti.

"Iniţiativa permite să reacţionăm la ameninţări folosind echipament modern, să efectuăm o monitorizare complexă a teritoriului, să introducem inovaţii ruse în domeniul tehnologiei informaţionale", susţine oficialul rus.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în martie 2014, pe fondul protestelor de la Kiev, care au avut ca rezultat înlăturarea preşedintelui ucrainean prorus Viktor Ianukovici.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici