Rusia va construi şase submarine pentru marina vietnameză

Rusia va construi şase submarine de tip Kilo pentru marina vietnameză, potrivit cotidianului rus Kommersant.

140 afișări
Imaginea articolului Rusia va construi şase submarine pentru marina vietnameză

Rusia va construi şase submarine pentru marina vietnameză (Imagine din arhiva Mediafax Foto/AFP)

Valoarea totală a contractului care va fi semnat între şantierul naval rus Admiralteiskie Verfi (Sankt-Petersburg) şi Vietnam este estimată la 1,8 miliarde de dolari, potrivit unor surse apropiate agenţiei ruse pentru export de armament Rosoboronexport.

Termenul limită pentru finalizarea lucrărilor nu a fost precizat.

"Iniţial, era prevăzut ca submarinele să fie achiziţionate de Venezula, dar Rosoboronexport a refuzat să încheie un contract cu această ţară, în special din cauza unei întâlniri recente dintre preşedintele venezuelean, Hugo Chavez, şi omologul său american, Barack Obama", potrivit Kommersant.

Chavez, oaia neagră a Statelor Unite în timpul mandatului lui George W. Bush, a dat semne suprinzătoare de prietenie în cadrul summitului Americilor. La 17 aprilie, acesta i-a strâns mâna lui Obama şi i-a spus că doreşte să îi fie prieten, după care i-a oferit o carte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici