Rusia va desfăşura mai multe rachete balistice intercontinentale

Rusia va organiza o a doua rundă de desfăşurare de noi rachete balistice intercontinentale în decembrie, în cadrul programului preşedintelui rus Valdimir Putin de modernizare a apărării nucleare, a anunţat sâmbătă presa locală, citată de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Rusia va desfăşura mai multe rachete balistice intercontinentale

Rusia va desfăşura mai multe rachete balistice intercontinentale

Iniţiativa intervine pe fondul relaţiilor tensionate dintre Rusia şi NATO privind amplasarea scutului antirachetă american în Europa de Est, despre care Moscova afirmă că îi prejudiciază securitatea.

Rachetele de tip Topol-M, care fac parte din noua generaţie de arme ale Kremlinului care va asigura securitatea Rusiei în următorii 20-30 de ani, vor fi desfăşurate în oraşul Teikovo, la circa 240 de kilometri nord-est de Moscova.

Prima etapă s-a desfăşurat în decembrie 2006 şi până în prezent nu există detalii privind numărul de rachete amplasate.

"Suntem pe deplin încrezători că această divizie va fi pusă în funcţiune în decembrie", a declarat comandantul militar rus Nikolai Solovţov pentru agenţia Interfax.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici