Rusia va livra Iranului sisteme de rachete S-300: "Este vorba de echipamente militare defensive. Şi suntem pregătiţi să oferim astfel de sisteme oricărei ţări"

Rusia şi Iranul au semnat un contract care prevede achiziţionarea de către regimul de la Teheran a unor sisteme de rachete sol-aer de tip S-300, anunţă Serghei Chemezov, directorul companiei ruse Rostec, citat de site-ului agenţiei RIA Novosti.

1119 afișări
Imaginea articolului Rusia va livra Iranului sisteme de rachete S-300: "Este vorba de echipamente militare defensive. Şi suntem pregătiţi să oferim astfel de sisteme oricărei ţări"

Rusia va livra Iranului sisteme de rachete S-300: "Este vorba de echipamente militare defensive. Şi suntem pregătiţi să oferim astfel de sisteme oricărei ţări" (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

"Contractul privind furnizarea unor sisteme antiaeriene S-300 a fost semnat", a declarat Chemezov cu ocazia participării la un spectacol aviatic desfăşurat la Dubai.

Oficialul rus a dat asigurări că rivalii Iranului din zona Golfului Persic nu au motive să se simtă ameninţaţi de acest contract.

"Este vorba de echipamente militare defensive. Şi suntem pregătiţi să oferim astfel de sisteme oricărei ţări", a explicat Chemezov ulterior, potrivit Reuters.

"Dat fiind că ţările din zona Golfului Persic nu intenţionează să atace Iranul, de ce ar trebui să se simtă ameninţate? Este vorba de echipamente de apărare", a subliniat Chemezov, confirmând că Arabia Saudită a cerut Rusiei de mai multe ori să nu furnizeze sisteme S-300 Iranului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici