Rusia va majora taxele vamale pentru Ucraina dacă aceasta ţară se va apropia de UE

Rusia va majora taxele vamale pentru importurile de produse din Ucraina în cazul în care Kievul decide apropierea ţării de Uniunea Europeană, avertizează ministrul rus al Economiei, Aleksei Uliukaev.

816 afișări
Imaginea articolului Rusia va majora taxele vamale pentru Ucraina dacă aceasta ţară se va apropia de UE

Rusia va majora taxele vamale pentru Ucraina dacă aceasta ţară se va apropia de UE (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Noi transmitem Ucrainei următorul lucru: bineînţeles că aveţi dreptul să vă alegeţi drumul", a declarat Aleksei Uliukaev într-un articol de opinie publicat în cotidianul Handelsblatt pe tema eventualului acord de asociere între UE şi Ucraina.

"Dar, în cazul apropierii de UE, vom fi nevoiţi să majorăm taxele vamale la importuri", a avertizat oficialul rus, justificând o astfel de măsură prin faptul că Ucraina ar deveni o cale de aducere în Rusia a produselor fabricate în state membre UE.

"Kievul nu poate rămâne un partener puternic al Moscovei dacă semnează un acord de asociere cu UE. Cele două lucruri nu sunt compatibile unul cu celălalt", a subliniat Uliukaev.

Ministrul rus a denunţat efectele negative ale crizei din Ucraina asupra economiei Rusiei: "Numeroase fonduri de investiţii îşi retrag banii din Ucraina, iar multe şi din Rusia".

Criza politică din Ucraina s-a amplificat în noiembrie 2013, când Administraţia Viktor Ianukovici a refuzat să semneze un acord de asociere cu Uniunea Europeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici