Rusia va spori prezenţa forţelor navale în zona Oceanului Arctic

Rusia a anunţat luni că va spori prezenţa forţelor navale în zona Oceanului Arctic, în special în apropierea arhipelagului norvegian Svalbard (Spitzberg).

15 afișări
Imaginea articolului Rusia va spori prezenţa forţelor navale în zona Oceanului Arctic

Rusia va spori prezenţa forţelor navale în zona Oceanului Arctic

Marina rusă a comunicat că "a restabilit prezenţa navelor de luptă ale Flotei Nordului în regiunea arctică, inclusiv în apropierea arhipelagului".

Purtătorul de cuvânt al Marinei, Igor Dygalo, nu a fost în măsură să spună când trimisese ultima dată Rusia nave de război în această regiune, subliniind doar că patrulele maritime se înscriu în cadrul "consolidării semnificative a activităţilor Flotei Nordului".

"Mişcările navelor trimise la faţa locului au loc cu respectarea strictă a dreptului internaţional", precizează comunicatul.

Nava Severomorsk era deja prezentă în această zonă, iar la sfârşitul săptămânii i se va alătura crucişătorul Mareşal Ustinov.

Rusia, care revendică extinderea spaţiului său maritim în Oceanul Arctic, a recurs în vara anului 2007 la o acţiune spectaculoasă, instalând drapelul său pe platoul oceanic, în apropierea Polului Nord.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici