Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova

Comisia Electorală Centrală din Rusia va trimite observatori la scrutinul parlamentar programat pe 30 noiembrie în Republica Moldova, anunţă preşedintele instituţiei, Vladimir Ciurov, citat de site-ul agenţiei TASS.

227 afișări
Imaginea articolului Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova

Rusia va trimite observatori pentru scrutinul parlamentar din Republica Moldova (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"O delegaţie de observatori condusă de un membru al Comisiei, Evgheni Koliuşin, va merge în Republica Moldova", a declarat Ciurov.

Opoziţia din Republica Moldova a cerut în octombrie suplimentarea numărului secţiilor de votare în Rusia, unde sunt numeroşi imigranţi moldoveni.

"Autorităţile moldovene îi împiedică intenţionat pe alegătorii din Rusia să voteze. Vom insista, pe toate căile legale, inclusiv prin acţiuni de protest. Vom atrage atenţia comunităţii internaţionale asupra acestei probleme", a declarat Igor Dodon, liderul Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

Republica Moldova a dispus crearea a doar trei secţii de votare la Moscova, unde se estimează că ar locui circa 500.000 de cetăţeni moldoveni, a spus Dodon.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici