Ruşii abuzează civilii care vor să plece din Herson - oficial

Civilii care încearcă să părăsească Hersonul ocupat de ruşi sunt hărţuiţi şi blocaţi de forţele ruseşti, potrivit oficialilor ucraineni. Bărbaţii sunt supuşi unor „percheziţii foarte amănunţite”, în căutarea de tatuaje.

1200 afișări
Imaginea articolului Ruşii abuzează civilii care vor să plece din Herson - oficial

Ruşii abuzează civilii care vor să plece din Herson - oficial

Yurii Sobolevskyi, un şef adjunct al consiliului regional Herson, a declarat vineri pentru televiziunea ucraineană: „Ieşirea din oraş a fost complicată. Există câteva cazuri în care oamenii au reuşit să iasă, chiar şi cu un autobuz, dar majoritatea oamenilor sunt întorşi înapoi. Toate intersecţiile sunt blocate".

Sobolevskyi a susţinut că „există cazuri în care (forţele ruseşti) comit abuzuri la punctele de control: percheziţii foarte amănunţite, obligând bărbaţii să se dezbrace, căutând tatuaje", relatează CNN.

Soldaţii ruşi îi verifică frecvent pe civilii ucraineni pentru ceea ce ei consideră a fi tatuaje naţionaliste şi neonaziste.

Sobolevskyi a declarat că au fost restabilite conexiunile de telefonie mobilă şi accesul la internet, astfel încât oamenii din Kherson să poată comunica cu familiile lor din alte părţi ale Ucrainei.

El a spus că ruşii încearcă să introducă rubla în mod experimental în unele comunităţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici