Ruşii au confiscat cinci vehicule Humvee americane în portul georgian Poti

Forţele ruse aflate în Georgia au confiscat, în portul Poti, cinci vehicule Humvee care aparţin sau au aparţinut armatei americane, potrivit mărturiei unui ziarist AFP, care a văzut vehiculele ieşind din baza din Senaki, ocupată de forţele ruse.

21 afișări
Imaginea articolului Ruşii au confiscat cinci vehicule Humvee americane în portul georgian Poti

Forţele ruse au confiscat cinci vehicule Humvee americane în portul georgian Poti

Locuitorii din regiune au afirmat că vehiculele Humvee (High mobility multipurpose wheeled vehicle), emblematice pentru armata americană şi având inscripţionată pe caroserie sigla USMC (US Marine Corps), au fost aduse la Poti în perspectiva unui exerciţiu comun al forţelor americane şi georgiene, anulat din cauza intervenţiei ruse ce a urmat atacului georgian din Osetia de Sud.

Martori oculari au declarat că militarii ruşi au reţinut circa 20 de soldaţi care asigurau paza vehiculelor. Aceştia au fost reţinuţi, în cursul după-amiezii, în interiorul bazei din Senaki, iar vehiculele, conduse de militari ruşi şi însoţite de două blindate, au fost văzute de un ziarist AFP în timp ce plecau în direcţia bazei Teklati, situată la circa trei kilometri.

Arestarea militarilor georgieni a fost anunţată la Moscova de către Statul Major al forţelor ruse şi confirmată de autorităţile de la Tbilisi. Statul Major de la Moscova a precizat că militarii au fost predaţi autorităţilor georgiene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici