Ruşii fug cu iahturile de înrolarea lui Putin. Au avut parte de o surpriză neplăcută în Coreea de Sud

Disperaţi să evite apelul la arme pentru a lupta în Ucraina, peste 20 de ruşi au navigat din porturile Pacificului de Nord către Coreea de Sud, dar celor mai mulţi dintre ei li s-a interzis intrarea, potrivit presei.

2437 afișări
Imaginea articolului Ruşii fug cu iahturile de înrolarea lui Putin. Au avut parte de o surpriză neplăcută în Coreea de Sud

Ruşii fug cu iahturile de înrolarea lui Putin

A existat un exod de militari din Rusia de când preşedintele Vladimir Putin a ordonat o mobilizare parţială pe 21 septembrie, dar cei mai mulţi au fugit pe căi rutiere, feroviare şi pe calea aerului, în Europa şi în ţările învecinate fosta Uniune Sovietică, cum ar fi Georgia, Azerbaidjan şi Kazahstan. Pe apă, mai puţin sau chiar deloc.

Marţi, postul de radiodifuzor sud-coreean KBS a anunţat că cel puţin 21 de ruşi au ajuns la bordul iahturilor în porturile sudice ale ţării, dar doar pentru doi a fost acordat permisul de intrarea, în timp ce ceilalţi au fost refuzaţi pentru că autorităţile au identificat un scop „ambiguu”.

Un iaht cu cinci bărbaţi ruşi la bord a părăsit marţi insula sud-coreeană Ulleung, unde a sosit pe 30 septembrie, după ce a navigat din oraşul Gladivostok, din estul Rusiei, a declarat un oficial al Pazei de Coastă.

Vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani

Oficialul a spus că iahtul se „adăposteşte de vreme rea” şi că oamenii de la bord au primit alimente şi alte ajutoare, dar nu a dorit să precizeze de ce nu li s-a permis intrarea.

KBS a informat că trei iahturi au acostat în oraşul-port Pohang, din sud-estul zilei, în ultimele zile, transportând în mare parte bărbaţi ruşi cu vârste cuprinse între 20 şi 30 de ani.

Unul dintre iahturi avea nouă bărbaţi ruşi şi o femeie la bord, în timp ce o navă mai mică avea patru bărbaţi la bord. Un oficial al Ministerului Justiţiei a spus că nu are detalii cu privire la cazurile de iahturi, dar, în general, ruşii pot intra în ţară fără viză, atâta timp cât obţin autorizaţie prealabilă prin sistemul electronic de autorizare de călătorie al Coreei de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici