Ruşii fură tot ce prind: ultima captură depăşeşte orice imaginaţie

Mass-media ucraineană: ruşii fură pietre funerare din cimitirele ucrainene pentru a-i îngropa pe cei căzuţi.

5253 afișări
Imaginea articolului Ruşii fură tot ce prind: ultima captură depăşeşte orice imaginaţie

Ruşii fură tot ce le iese în cale

Forţele ruse fură pietre funerare din cimitirele ucrainene şi le folosesc, după ce le-au şters numele, pentru mormintele colegilor lor soldaţi căzuţi pe front. Administraţia Militară a regiunii Lugansk a făcut anunţul, după cum relatează Ukrainska Pravda, adăugând că se continuă răpirile locuitorilor bănuiţi că ar ajuta armata ucraineană.

De asemenea, trupele ruse jefuiesc proprietăţi ucrainene, în special în Chmirovka, camera de cazane a unei grădiniţe a fost demontată şi îndepărtată bucată cu bucată, scrie Administraţia, în raportul său.

„Totuşi, cinismul năpădeşte în zona Popasna. Acolo, invadatorii scot pietrele funerare din cimitire şi le duc la Kadievka, unde şterg inscripţiile - continuă autoritatea militară -. Numele şi prenumele invadatorilor ucişi sunt scrise pe lespezile furate din cimitire. Pentru că este de peste trei ori mai ieftin decât a comanda o nouă piatră funerară”.

Locuitorii suspectaţi că ajută armata ucraineană sunt duşi în locuri necunoscute. „Cazurile de răpire a populaţiei civile de către invadatorii ruşi nu se opresc – se arată în raport –. În special, la Starobilsk, ruşii au percheziţionat locurile de reşedinţă ale cetăţenilor bănuiţi că sprijină Ucraina şi au dus oamenii către o destinaţie necunoscută, fără întoarcere”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici