Ryanair anulează 400 de zboruri în Europa din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian din Franţa

Compania Ryanair a fost nevoită să anuleze 400 de zboruri ca urmare a grevelor controlorilor de trafic aerian francezi, a declarat şeful companiei aeriene, care a îndemnat Uniunea Europeană să "ia măsuri".

1258 afișări
Imaginea articolului Ryanair anulează 400 de zboruri în Europa din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian din Franţa

Ryanair anulează 400 de zboruri în Europa din cauza grevelor controlorilor de trafic aerian din Franţa

Anulările masive de marţi din întreaga Europă, care reprezintă unul din opt zboruri programate de cea mai mare companie aeriană de pe continent, sunt doar cele mai recente care au fost blocate din cauza acţiunilor sindicale, iar Ryanair a acuzat grevele de pe aeroporturi pentru mai mult de 4.000 de anulări din acest an până în prezent.
 
În timp ce mii de potenţiali pasageri şi-au văzut marţi planurile de călătorie date peste cap, turiştii "furioşi" s-au trezit blocaţi în aeroporturi şi au fost nevoiţi să găsească cazare în ultimul moment, exprimându-şi consternarea pe reţelele de socializare.
 
Într-un mesaj furibund, directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a criticat măsura "absolut de neiertat" de a anula survolurile care trec prin spaţiul aerian al Franţei, acuzând autorităţile din această ţară că "dau prioritate" zborurilor interne, relatează Independent
 
Controlorii de trafic aerian s-au alăturat altor sindicate, în timp ce sute de mii de protestatari au ieşit marţi pe străzile din Franţa pentru a protesta faţă de preşedintele Emmanuel Macron, care a majorat cu doi ani vârsta de pensionare, până la 64 de ani, în timp ce unii manifestanţi au luat cu asalt sediul Jocurilor Olimpice de la Paris din 2024.
 
În timp ce autoritatea aviaţiei civile din Franţa a cerut companiilor aeriene să anuleze o treime din zborurile de la Paris-Orly, al doilea aeroport al capitalei, grevele au dus la anularea a sute de survoluri, deoarece personalul care trebuia să ghideze avioanele prin spaţiul aerian francez a renunţat.
 
Într-un mesaj video postat pe Twitter, şeful companiei aeriene a spus: "Astăzi a trebuit să anulăm din nou doar aproximativ 400 de zboruri din cele 3.200 de zboruri pe care le aveam programate să le operăm. Toate aceste zboruri au fost anulate din cauza grevelor ATC din Franţa. Marea majoritate a acestor zboruri sunt zboruri de survol şi nu au ca destinaţie Franţa. Respectăm dreptul sindicatului francez ATC de a intra în grevă, dar dacă intră în grevă, ar trebui să fie anulate zborurile interne franceze sau zborurile locale din Franţa. Ei au alternative - francezii pot lua TGV-ul, pot merge pe autostrăzi. Dar oamenilor care zboară prin Franţa li se anulează inutil zborurile, deoarece Comisia Europeană condusă de Ursula von der Leyen nu va lua măsuri."
 
Mama unui băiat de 19 ani cu handicap a declarat că acesta şi prietenul său au rămas blocaţi la Paris până joi, după ce zborul lor a fost anulat duminică, iar fiul ei a împachetat suficiente medicamente şi aparate auditive doar pentru a rezista în weekendul prelungit.
 
Descriind faptul că a trebuit "să se agite din Marea Britanie" pentru a găsi un nou zbor şi o nouă cazare pentru fiul ei, ea a declarat pentru MailOnline: "Sunt sigură că nu sunt singura care se află în această situaţie. Dar când plănuieşti un weekend prelungit ca tânăr adult şi se dovedeşte a fi o săptămână, fără medicamente suplimentare, baterii pentru aparatul auditiv sau haine de schimb, este foarte îngrijorător."

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici