Ryanair nu va mai opera zboruri către Irlanda de Nord. De ce a luat compania aeriană această decizie

  • Ryanair şi-a retras cursele de pe aeroporturile din Belfast, după ce cu ceva timp mai înainte au renunţat la aeroportul din Derry
  • Compania aeriană a blamat taxele guvernamentale pentru această decizie
  • Compania a precizat într-un comunicat că nu a primit stimulente post-recuperare pandemie
1123 afișări
Imaginea articolului Ryanair nu va mai opera zboruri către Irlanda de Nord. De ce a luat compania aeriană această decizie

Sursa foto: Mediafaxfoto

Ryanair va opri toate zborurile către aeroporturile din Belfast, după ce cu puţin timp în urmă a încheiat cursele către aeroportul din Derry. Decizia companiei de a se retrage este o nouă lovitură dată conectivităţii dintre Irlanda de Nord şi restul Europei.

Compania aeriană a blamat taxele guvernamentale mult prea mari şi absenţa oricăror stimulente post recuperare pandemie.

„Din cauza refuzului guvernului britanic de a suspenda sau reduce taxa de pasageri precum şi lipsa unor stimulente de recuperare post pandemie vom sista cursele către ambele aeroporturi din Belfast. Vom reloca zborurile către aeroporturi cu costuri mai mici din alte ţări sau din Regat”, au declarat oficialii Ryanair într-un comunicat.

Decizia vine într-un moment dificil pentru industria aeriană şi subliniază fragilitatea conexiunilor internaţionale cu Irlanda de Nord, atunci când încearcă să creeze investiţii străine în peisajul de afaceri post-Brexit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici