S-a format o alianţă globală împotriva ameninţărilor Chinei la adresa democraţiei

  • Cooperarea internaţională este necesară pentru a proteja valorile democratice în faţa creşterii influenţei din partea Chinei comuniste, relatează The Guardian.
  • Un grup nou de lucru format din reprezentaţi ai mai multor ţări a primit acordul Parlamentului European.
  • Alianţa are ca obiectiv forţarea guvernelor să aibă o poziţie mai puternică în relaţiile cu Beijingul.
9113 afișări
Imaginea articolului S-a format o alianţă globală împotriva ameninţărilor Chinei la adresa democraţiei

S-a format o alianţă globală împotriva ameninţărilor Chinei la adresa democraţiei

În Marea Britanie grupul este condus de memebra Partidului Laburist, Halena Kennedy şi de fostul lider al Partidului Conservator, Iain Ducan-Smith. În grup fac parte membri ai unor partide din Japonia, Canada, Norvegia, Suedia, Australia, SUA şi ţări din UE.

"China condusă de partidul comunist reprezintă o provocare globală", au precizat liderii grupului.

Alinaţa vine în momentul în care tensiunile dintre China şi marile puteri globale pe probleme precum Hong Kong, originea pandemiei, tehnologia companiei Huawei sau încarcerările musulmanilor din regiunea Xijiang sunt la cote ridicate.  Luna trecută Beijingul a acuzat Washingtonul că încercă să pornescă un nou război rece, iar săptămâna acesta a avertizat Marea Britanie că vor existat consecinţe dacă Boris Johnson va oferi cetăţenie britanică la scară largă persoanelor din Hong Kong.

"Alinaţa a fost formată pentru a promova un răspuns coordonat al ţărilor democratice la provocările puse de China prin comportamentul actual şi viitor", se arată într-un comunicat emis.

Un diplomat chinez a precizat că grupul a interpretat greşit politica externă a Chinei şi nu a citit corect situaţia globală actuală.

"China este o forţă a schimbării pozitive", spune Chen Wen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici