S.U.A: Islamiştii din Somalia ar putea pregăti răpiri în Kenya

Autorităţile de la Washington i-au avertizat pe cetăţenii americani că militanţii islamişti din Somalia ar putea pregăti planuri pentru răpirea turiştilor aflaţi pe litoralul kenyan, relatează Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului S.U.A: Islamiştii din Somalia ar putea pregăti răpiri în Kenya

S.U.A: Islamiştii din Somalia ar putea pregăti răpiri în Kenya

Kenya şi-a închis graniţa cu Somalia înainte de Anul Nou, când forţele guvernamentale somaleze, susţinute de armata etiopiană şi sprijinite informativ de Statele Unite, au lansat o ofensivă împotriva unei mişcări islamiste care acţiona în zonă.

Autorităţile kenyene se tem că elemente ale mişcării islamiste, care au fugit din capitala somaleză, ar putea acţiona în regiunea graniţei.

"Ambasada americană a primit informaţii conform cărora extremiştii islamişti din sudul Somaliei ar putea pregăti operaţiuni de răpire pe teritoriul Kenyei", a precizat ambasada americană la Nairobi. "Există indicii conform cărora extremiştii islamişti ar intenţiona să vizeze cetăţeni occidentali şi în special americani", adaugă comunicatul publicat vineri.

În cursul acestui an, autorităţile americane au provocat nemulţumire în rândurile oficialilor din industria kenyană a turismului după ce au emis un avertisment similar.

Guvernele kenyan şi american şi-au intensificat eforturile de urmărire a autorilor atentatelor din 1998 asupra ambasadelor din Kenya şi Tanzania, soldate cu sute de morţi. Serviciile de informaţii americane cred că atât aceştia, cât şi autorii atacurilor din 2002 asupra unor obiective israeliene din Kenya s-au aflat în Somalia în timpul campaniei de la începutul anului şi este posibil să se mai afle încă în această ţară.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici